Today's recipe is moist bread with a taste of rosemary. I think it is good to vary the taste of bread by using different herbs. Thyme, oregano, basil are herbs that also fit well in bread. Do you use herbs in bread?
4 st
2,5 dl kvarg / växtbaserad yoghurt
2,5 dl fullkornsvetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
färsk rosmarin, hackad fint
Blanda kvarg, mjöl, bakpulver, salt ooch rosmarin till en deg. Dela degen i fyra bitar och rulla dem till bollar. Platta till dem en aning. Grädda i 200 C i ca 20 minuter.
Rosemary Bread
4 pcs
2.5 dl quark / plant based yogurt
2.5 dl whole grain wheat flour
1.5 tsp baking powder
0.5 tsp salt
fresh rosemary, chopped finely
Mix the quark, flour, baking powder, salt and rosemary into a dough. Divide the dough into four pieces and roll them into balls. Flatten them a little. Bake for 200 C for about 20 minutes.
6 Comments
Detta recept ska jag spara och baka här i sommar. Rosmarin är en sådan god ört och väldigt god i bröd. För längesedan brukade vi ofta göra Foccacia med flingsalt och rosmarin som vi doppar i olivolja...känner att jag saknar smaken. Rosmarinen på kolonin har vuxit sig stor, så det blir perfekt till brödbaket.
ReplyDeleteKram Kajsa
Vad roligt att du vill testa receptet och jag tycker också att örter är goda att ha i bröd. Kul att rosmarinen växer på kolonin. Kram och ha en fin dag!
DeleteOnpas hieno! :)
ReplyDeleteKiitos Petra!
DeleteJag bakar inte bröd alltför ofta, men det händer (dock väldigt sällan) att jag har i örter. Ha en fin dag!
ReplyDeleteDet här brödet är så snabblagat och enkelt. Tack detsamma!
Delete