Dagen recept är saftiga bröd med smak av rosmarin. Jag tycker att det är gott att variera smak på bröd genom att använda olika örter. Timjan, oregano, basilika är örter som också passar bra i bröd. Brukar du använda örter i bröd?

Today's recipe is moist bread with a taste of rosemary. I think it is good to vary the taste of bread by using different herbs. Thyme, oregano, basil are herbs that also fit well in bread. Do you use herbs in bread?


Rosmarinbröd
4 st

2,5 dl kvarg / växtbaserad yoghurt
2,5 dl fullkornsvetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
färsk rosmarin, hackad fint

Blanda kvarg, mjöl, bakpulver, salt ooch rosmarin till en deg. Dela degen i fyra bitar och rulla dem till bollar. Platta till dem en aning. Grädda i 200 C i ca 20 minuter. 



Rosemary Bread
4 pcs

2.5 dl quark / plant based yogurt
2.5 dl whole grain wheat flour
1.5 tsp baking powder
0.5 tsp salt
fresh rosemary, chopped finely

Mix the quark, flour, baking powder, salt and rosemary into a dough. Divide the dough into four pieces and roll them into balls. Flatten them a little. Bake for 200 C for about 20 minutes.