Vem kan tacka nej till en kladdig chokladkaka med en topping av len chokladfrosting? Inte jag i alla fall :) Den här kakan stillar sötsuget, det kan jag lova. 

Who can say no to a sticky chocolate cake with a topping of smooth chocolate frosting? Not me anyway :) I can promise you that this cake will satisfy your sugar cravings.




Kladdig Chokladkaka

1 dl socker
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
50 g smör, smält
0,5 dl hackad choklad

Frosting: 
50 g färskost
0.5 dl florsocker
1 msk kakaopulver

Sätt ugnen på 175 C grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Blanda sedan i det smälta smöret och chokladbitarna. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 15 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna i formen. Blanda ihop ingredienserna till frostingen till en slät smet. Bred på den svalnade kakan. 



Sticky Chocolate Cake

1 dl sugar
1 eggs
0.5 dl wheat flour
2 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder
50 g butter, melted
0.5 dl chopped chocolate

Frosting:
50 g cream cheese
0.5 dl icing sugar
1 tbsp cocoa powder

Heat the oven to 175 C degrees. Melt the butter and let it cool down. Beat together eggs and sugar. Sieve in flour, cocoa and baking powder. Then mix in the melted butter and the chocolate pieces. Pour the batter in a greased baking tin with a detachable edge, about 15 cm in diameter.
Bake in the middle of the oven for about 25 minutes. Let the cake cool. Stir together the ingredients for the frosting until smooth. Spread on the cooled cake.