Of today's recipe, I can only say EXTXREMLY GOOD and ONE OF THE BEST I have baked. It's something about the consistency of the cake, which makes it incredibly good. It must be the ricotta. The taste of rum also makes the cake very delicious. Bake it NOW!
Ricotta Rum Bundt Cake
85 g butter, soft
100 g whole milk ricotta
1 1/4 dl sugar
1 large egg
1.5 dl wheat flour
1 tsp baking powder
drops of rum extract
Preheat the oven to 175 C. Grease and flour a small bundt cake pan and set aside.
In a bowl, stir together butter and sugar. Add the ricotta and mix until fluffy. Add the egg and stir well. Then stir in the flour, baking powder and rum. Pour the batter into the prepared cake pan, and bake for about 25 minutes. Let the cake cool in the pan. Decorate with fresh blueberries.
Ricotta Rom Kaffekaka
85 g smör, mjukt
100 g ricotta
1 1/4 dl socker
1 stort ägg
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
några droppar av rom-extrakt
Värm ugnen till 175 C. Smörj och mjöla en liten kakform.I en skål blanda ihop smör och socker. Tillsätt ricotta och blanda tills fluffigt. Tillsätt ägget och rör om. Rör sedan in mjöl, bakpulver och rom. Häll smeten i kakformen och grädda i ca 25 minuter. Låt kakan svalna i formen. Dekorera med färska blåbär.
Värm ugnen till 175 C. Smörj och mjöla en liten kakform.I en skål blanda ihop smör och socker. Tillsätt ricotta och blanda tills fluffigt. Tillsätt ägget och rör om. Rör sedan in mjöl, bakpulver och rom. Häll smeten i kakformen och grädda i ca 25 minuter. Låt kakan svalna i formen. Dekorera med färska blåbär.
2 Comments
Den ser perfekt saftig ut!
ReplyDeleteJa, den är såå god!
Delete