Om dagens recept säger jag bara OTROLIGT GOD och EN AV DE GODASTE jag har bakat. Det är något med kakans konsistens, som gör den otroligt god. Det måste vara ricottan. Smaken av rom gör också sin del till att detta är en av de godaste jag någonsin bakat. Baka den NU!

Of today's recipe, I can only say EXTXREMLY GOOD and ONE OF THE BEST I have baked. It's something about the consistency of the cake, which makes it incredibly good. It must be the ricotta. The taste of rum also makes the cake very delicious. Bake it NOW!




Ricotta Rum Bundt Cake 

85 g butter, soft
100 g whole milk ricotta
1 1/4 dl sugar
1 large egg
1.5 dl wheat flour
1 tsp baking powder
drops of rum extract

Preheat the oven to 175 C. Grease and flour a small bundt cake pan and set aside.
In a bowl, stir together butter and sugar. Add the ricotta and mix until fluffy. Add the egg and stir well. Then stir in the flour, baking powder and rum. Pour the batter into the prepared cake pan, and bake for about 25 minutes. Let the cake cool in the pan. Decorate with fresh blueberries.


Ricotta Rom Kaffekaka

85 g smör, mjukt
100 g ricotta
1 1/4 dl socker
1 stort ägg
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
några droppar av rom-extrakt

Värm ugnen till 175 C. Smörj och mjöla en liten kakform.I en skål  blanda ihop smör och socker.  Tillsätt ricotta och blanda tills fluffigt. Tillsätt ägget och rör om. Rör sedan in mjöl, bakpulver och rom. Häll smeten i kakformen och grädda i ca 25 minuter. Låt kakan svalna i formen. Dekorera med färska blåbär.