Jag såg ett recept där man hade använt majsstärkelse i brownies. Jag blev nyfiken och ville testa. Så jag använde mig av ett av mina brownierecept och tillsatte lite majsstärkelse. Men jag kan inte säga att jag märkte någon skillnad i smak eller konsistens. Goda var det och det är väl huvudsaken :)

I saw a recipe that used cornstarch in brownies. I became curious and wanted to try. So I used one of my brownie recipes and added some cornstarch. But I cannot say I noticed a difference in taste or consistency. They were delicious and that's of course the main thing :)


Hazelnut Chocolate Brownies

50 g butter, soft
1.25 dl sugar
1 egg
0.5 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
1/8 tsp baking powder
0.5 tbsp cornstarch
one pinch of salt
50 g hazelnut chocolate, chopped

Preheat oven to 160 C degrees. Line a 20 x 15 cm pan with parchment paper.
Stir together butter and sugar. Add the egg and stir well. Add the rest of the ingredients. Spread the batter evenly into the prepared pan. Place in the oven and bake for about 20 minutes or until the brownies are set. Remove from oven and allow to cool before cutting into pieces..




Hasselnöt Choklad Brownies

50 g smör, mjuk
1,25 dl socker
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
1/8 tsk bakpulver
0,5 msk majsstärkelse
en nypa salt
50 g hasselnötchoklad, hackad

Värm ugnen till 160 C grader. Klä en 20 x 15 cm form med bakplåtspapper. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten jämnt i bakformen. Grädda i ugnen i ca. 20 minuter. Avlägsna från ugnen och låt svalna innan du skär i bitar.