Monday, June 25, 2018

Vegan Mocha Squares

Vill du ha saftiga mockarutor som dessutom är bakade utan ägg och mjölkprodukter. Då har jag receptet just för dig. Jag såg en bild på mockarutor på Instagram och de såg så goda ut att jag också ville baka dem. Receptet är från bloggaren Noora och hon har även mycket annat gott på sin blogg. 

Do you want delicious moist mocha squares that are also baked without eggs and milk products. Then I have the recipe just for you. I saw a picture of mocha squares on Instagram and they looked so good that I had to also bake them. The recipe is from blogger Noora, and she also has a lot of other yummy recipes on her blog.


Vegan Mockarutor
12 små bitar

100 g margarin eller vegan smör, smält
100 g äppelmos
3/4 dl mandelmjölk
1 dl kokossocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
1 tsk bakpulver

Glasyr:
25 g margarin eller vegan smör
1 msk starkt kaffe
1 msk kakaopulver
ca. 1,5 dl florsocker

Värm ugnen till 175 C. Blanda margarin, äppelmos, havremjölk och socker i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Häll smeten i en ugnsform, ca 20 cm x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 15 minuter. 

För glasyren smält margarinet i en kastrull och tillsätt kaffe och kakaopulver. Vispa i florsocker lite i taget. Det kan behövas lite mera eller mindre florsocker än 1,5 dl. Blanda tills du har en slät glasyr. Låt glasyren inte koka. Häll glasyren på kakan och bred ut glasyren. Dekorera ev. med strössel. 


Vegan Mocha Squares
12 small pieces

100 g margarine or vegan butter, melted
100 g apple sauce
3/4 dl almond milk
1 dl coconut sugar
2 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
1 tsp baking powder

Glaze:
25 g margarine or vegan butter
1 tbsp of strong coffee
1 tbsp of cocoa powder
approx. 1.5 dl icing sugar

Heat the oven to 175 C. Mix margarine, apple sauce, milk and sugar in a bowl. Add the remaining ingredients and mix into a smooth batter. Pour the batter into an baking pan, about 20 cm x 20 cm, coated with baking paper. Bake for 15 minutes.

For the glaze melt the margarine in a saucepan and add coffee and cocoa powder. Whisk in icing sugar a little at a time. You may need a little more or less icing sugar than 1.5 dl. Mix until you have a smooth glaze. Do not let the icing boil. Spread the icing on the cake. Decorate with sprinkles.

No comments:

Post a Comment