Sommar och sol, vilka fina dagar vi haft. Dessa rutor passar bra i sommarvärmen, fräscha och goda!

Summer and sun, what a wonderful weather we have had. These squares are perfect to serve in the summer heat, fresh and good!


Hallon & Vaniljrutor
16 st

120 g smör, mjukt
1,5 dl farinsocker
2,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

ca 2 dl tjock vaniljsås
hallon, färska eller frysta

Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och farinsocker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och salt, blanda. Klä en 20 x 20 cm form med bakplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över formens botten.

Lägg på vaniljsås och hallon. Strö resten av smuldegen överst. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Förvaras i kylen.



Raspberry & Vanilla Squares
16 pcs

120 g butter, soft
1,5 dl brown sugar
2,5 dl rolled oats
2 dl flour
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt

about 2 dl custard
raspberries, fresh or frozen

Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and brown sugar until well combined. Stir in flour, rolled oats, baking powder, and salt. Press little more than half of the crumb mixture into the bottom of a lined  20 x 20 cm baking pan.

Add custard and raspberries. Sprinkle the rest of the crumb mixture on top. Bake for 20-25 minutes. Allow to cool and cut into squares. Store in the refrigerator.