Friday, June 15, 2018

Pickled Red Onion

Det är första gången jag gör picklad lök och det är väldigt enkelt och framförallt gott. Receptet hittade jag här. Picklad lök är så gott till hamburgare. 

This is the first time I make pickled onion and it is very easy and above all good. I found the recipe here. Pickled onion is so good with burgers.



Picklad Rödlök

2 röda lökar
3 msk strösocker 
0,5 tsk salt
2 msk ättika
3-4 dl vatten

Skala och skiva rödlöken. Ha ner i en burk eller en skål. Koka upp vatten och rör i socker, salt och ättika. Rör tills socker och salt löst upp sig. Har du bråttom slår du det varma vattnet över rödlöken, annars låter du lagen svalna innan. Slå eventuellt på mer vatten om det inte täcker löken. Låt stå cirka 20-30 minuter om du lagt rödlöken i varmt vatten, annars 1 timme eller mer. Gör gärna löken dagen innan den ska användas och förvara den i kylen. 



Pickled Red Onion

2 red onions
3 tbsp sugar
0.5 tsp salt
2 tbsp vinegar
3-4 dl water

Peel and slice the red onions. Put them into a jar or a bowl. Boil the water and stir in sugar, salt and vinegar. Stir until sugar and salt dissolve. Pour the hot water over the red onions. If needed, add more water if it does not cover the onion. Let sit for about 30 minutes. Store it in the fridge.


2 comments:

  1. Mums, gott även i sallader:) Hade helt glömt det här, så tack om påminnelse:)

    ReplyDelete