Det är första gången jag använder aubergine som huvudingrediens i en sås. Vanligen brukar jag blanda i andra grönsaker också, som zucchini och paprika. Men det blev mycket gott så här också.

This is the first time I use eggplant as the main ingredient in a sauce. Usually, I mix in other vegetables, like zucchini and peppers. But it was very good like this too.


Auberginegryta

1 aubergine, tärnad
1 liten lök, hackad
400 g tomatsås
0,5 tsk kanel
salt
svartpeppar

I en kastrull med olja stek aubergine och lök några minuter. Tillsätt tomatsås och kryddor. Låt sjuda i 20 minuter. Tillsätt vatten om grytan är för tjock. Servera med kokt ris. 


Eggplant Stew

1 eggplant, diced
1 small onion, chopped
400 g tomato sauce
0.5 tsp cinnamon
salt
black pepper

In a pan with oil, cook eggplant and onion for a couple of minutes. Add tomato sauce and spices. Allow to simmer for 20 minutes. Add some water if the stew is too thick. Serve with boiled rice.