This is the first time I use eggplant as the main ingredient in a sauce. Usually, I mix in other vegetables, like zucchini and peppers. But it was very good like this too.
Auberginegryta
1 aubergine, tärnad
1 liten lök, hackad
400 g tomatsås
400 g tomatsås
0,5 tsk kanel
salt
svartpeppar
I en kastrull med olja stek aubergine och lök några minuter. Tillsätt tomatsås och kryddor. Låt sjuda i 20 minuter. Tillsätt vatten om grytan är för tjock. Servera med kokt ris.
Eggplant Stew
1 eggplant, diced
1 small onion, chopped
400 g tomato sauce
400 g tomato sauce
0.5 tsp cinnamon
salt
black pepper
In a pan with oil, cook eggplant and onion for a couple of minutes. Add tomato sauce and spices. Allow to simmer for 20 minutes. Add some water if the stew is too thick. Serve with boiled rice.
4 Comments
Jag har en ambivalent inställning till aubergine. Stekt och panerad eller i gratäng gillar jag den men tycker att den kan bli svampig i konsistensen i såser. Men din sås låter ju onekligen väldigt god och lättlagad! Kram!
ReplyDeleteDen kändes inte svampig, men jag gillar också att ha den gratäng. Kram till dig Erika!
DeleteDet ser gott och mustigt ut.
ReplyDeleteTack Erika!
Delete