Det här är ett pizzabotten fri från gluten. Jag brukar göra två mindre pizzor av smeten, men man kan göra en stor också. Önskar dig en skön söndag!

This is a pizza crust free from gluten. I usually make two smaller pizzas of the batter, but you can make one big too. Have a lovely Sunday!


Gluten-Free Pizza Crust

2 eggs
1 dl water
4 tbsp coconut flour
2 tsp psyllium husk (more like a powder)
0,5 tsp baking powder
1 tsp oregano
pinch of salt

Whisk the eggs until fluffy. Add the rest of the ingredients and stir until combined. Let rest for 5 minutes. Pour the batter onto a baking sheet lined with parchment paper and pre-bake for 10 minutes in 175 C degree oven. Remove the base from the oven and raise the oven temperature to 200 C. Spread tomato sauce and your choice of filling on the pizza base. Return to the oven and bake for another 10 minutes. 



Glutenfritt Pizzabotten

2 ägg
1 dl vatten
3 msk kokosmjöl
2 tsk psylliumhusk (mer pulveraktigt)
0,5 tsk bakpulver
1 tsk oregano
en nypa salt

Vispa äggen fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om tills blandat. Låt vila i 5 minuter. Häll smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper och förgrädda i 10 minuter i 175 C graders ugn. Ta bort från ugnen och höj ugnstemperaturen till 200 C. Toppa med tomatsås och fyllning enligt önskemål på pizzabotten. Grädda i ytterligare 10 minuter.