Monday, January 15, 2018

Archipelago Loaf

Under jul bakade vi detta skärgårdsbröd som man endast tillsätter vatten i. Förpackningen innehåller en påse med mjölblandning och en påse med torrjäst. Bakform följer också med i förpackningen. Det här brödet var jättegott! Tips till dig som bor i Finland. 

During Christmas we baked this archipelago bread that you only add water to. The package contains a bag of flour mix and a bag of dry yeast. A paper loaf tin is also included in the packaging. This bread was so tasty and delicious! I you live in Finland try this, because it's so good and easy to make.



Skärgårdsbröd

Blanda mjölblandningen, torrjäst och 42 graders vätska ihop till en jämn smet. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Smörj brödformen med olja och häll degen i formen. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Baka i 175 graders ugn i ca en timme.

Vill man att brödet får en skinande yta kan man pensla brödet i slutet av gräddningen med en blandning på 0,5 dl vatten och 1 msk sirap. Låt brödet svalna och skär i skivor. Brödet går att frysa.


Archipelago Bread

Mix the flour mixture, dry yeast and 42 degree liquid together into a smooth mixture. Allow it to rise covered for 30 minutes. Grease the loaf pan  with oil and pour the dough into the pan. Allow an additional 30 minutes to rise. Bake in a 175 degree oven for about an hour.

If you want the bread to have a shiny surface, you can brush the bread at the end of the baking with a mixture of 0.5 dl water and 1 tablespoon syrup. Let the bread cool and cut into slices. The bread can be frozen.

4 comments: