Sunday, December 10, 2017

Cranberry Bundt Cake and Happy second Sunday of Advent

Jag gilar tranbärets syrliga smak och har dem i smoothies, gröt, med granola och här i en kaffekaka. Kakan är saftig med en smak av pepparkaka och syrliga tranbär. Har man inte tranbär kan man använda lingon. Glad andra advent!

I like the cranberry's sour taste and have them in smoothies, porridge, with granola and here in a coffee cake. The cake is moist with a taste of gingerbread and cranberries. If you do not have cranberries you can use lingonberries. Happy second Sunday of Advent.



Tranbärskaka

2,5 dl vetemjöl
1 dl socker
0,5 dl farinsocker
1 msk pepparkakskrydda
3/4 tsk bakpulver
50 g smör, smält
1,5 dl grädde
1 ägg
1 dl tranbär, frysta

Blanda mjöl, socker, bakpulver och kryddor i en skål. Tillsätt sedan smält smör, grädde, ägg och tranbär. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och mjölad bakform. Grädda kakan i 175 C grader i ca 1 timme. 



Cranberry Bundt Cake

2.5 dl flour
1 dl sugar
0.5 dl brown sugar
1 tbsp gingerbread spice
3/4 tsp baking powder
50 g butter, melted
1.5 dl cream
1 egg
1 dl cranberries, frozen

Mix flour, sugar, baking powder and spices in a bowl. Then add melted butter, cream, egg and cranberries. Mix to a smooth batter. Pour the batter into a greased and floured baking pan. Bake the cake at 175 ° C for about 1 hour.

No comments:

Post a Comment