Friday, December 1, 2017

Banana Bread

Det här är ett bananbröd som passar bra till frukost, då det inte är så sött. Jag hittade receptet här, men ändrade lite på det. Gott att toppa brödet med t.ex sylt eller jordnötssmör och bananskivor. 

This is a banana bread is great for breakfast, when it's not so sweet. I found the recipe here, but changed it a bit. It's delicious to top the bread with, for example, jam or peanut butter and banana slices.


Bananbröd 

2 st bruna bananer
2 dl havregryn
4 dl fullkornsmjöl
1 dl solrosfrön
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
0,5 tsk salt
2,5 dl kvarg
0,5 dl kokosblomsirap

Värm ugnen till 200°. Skala och mosa bananerna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör sedan ner kvarg, kokosblomsirap och banan. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnens nedre del i ca 45 minuter. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.



Banana Bread

2 brown bananas
2 dl oatmeal
4 dl whole grain flour
1 dl sunflower seeds
2 tsp baking powder
1 tbsp cinnamon
0.5 tsp salt
2.5 dl quark
0.5 dl coconut syrup

Heat the oven to 200 °. Peel and mash the bananas. Mix the dry ingredients in a bowl. Then stir in quark, syrup and banana. Pour the batter into a loaf pan lined with parchment paper. Bake in the oven for about 45 minutes. Remove the bread from the pan and let cool.

2 comments: