Thursday, November 23, 2017

Baileys & Chocolate Bundt Cake

Det här är en saftig kaka med smak av choklad och Baileys. Har man inte Baileys kan man säkert använda annan krämig likör. Kakan får en god smak av alkoholen, men är inte för stark. En perfekt kaka till en kopp kaffe. 

This is a moist cake with taste of chocolate and Baileys. If you do not have Baileys you can surely use another creamy liqueur. The cake has a good taste of the alcohol, but is not too strong. A perfect cake for a cup of coffee.


Baileys & Chokladkaka

75 g smör, smält
2 dl mjöl
1 dl socker
2 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
en nypa salt
50 g chokladknappar
2 ägg
1 dl Baileys

Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda sedan i smör, ägg och Baileys till en slät smet. Häll smeten i en smord och mjölad bakform. Grädda kakan i 175 C ca 30 minuter. 




Baileys & Chocolate Bundt Cake

75 g butter, melted
2 dl flour
1 dl sugar
2 tbsp cocoa powder
1 tsp baking powder
a pinch of salt
50 g chocolate buttons
2 eggs
1 dl Baileys

Melt the butter and allow to cool. Mix all the dry ingredients in a bowl. Then mix in butter, eggs and Baileys into a smooth batter. Pour the batter into a greased and floured baking pan. Bake the cake at 175 C for about 30 minutes.

No comments:

Post a Comment