Scones är ju bara så gott och ändå bakar jag dem sällan. Måste ändra på det nu. Den här gången åt jag dem med jordnötssmör och sylt. Farligt gott! Både jordnötssmören och sylten kommer från ett holländskt varumärke Mister Kitchen's. Jag hade turen på min sida och vann hela sju burkar jordnötssmör, en syltburk och en t-shirt via en tävling på Instagram. 

Scones are just so good and yet I rarely bake them. I must change it now. This time I ate them with peanut butter and jam. Dangerously goodBoth the peanut butter and the jam are from a Dutch brand Mister Kitchen's. I was lucky and won seven cans of peanut butter, a jam jar and a t-shirt via a contest on Instagram.



Fullkorn-Havrescones

1,5 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1/4-0,5 tsk salt
50 g smör
3/4 dl mjölk

Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en skål.  Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna och blanda till sist i mjölken. Platta degen så att du får en 2 cm tjock cirkel och skär ut 4 trianglar. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter.



Whole grain Oat Scones

1.5 dl whole grain flour
1 dl oats
1 tsp baking powder
1/4-0.5 tsp salt
50 g butter
3/4 dl of milk

Mix flour, oats, baking powder and salt in a bowl. Nip the butter with the dry ingredients and finally mix into the milk. Flatten the dough to get a 2 cm thick circle and cut a cross on top of the bread. Bake at 200 C degrees for about 15-20 minutes.