Sunday, August 6, 2017

Sprinkle Cookies

Häromdagen bakade jag strösselkex, men jag tror att de hade blivit finare om jag inte använt kakao, för nu ser man inte strösslet så bra. Men goda blir det ändå och man kan ju toppa kexen med strössel när man tagit dem från ugnen. Jag kan tänka mig att strösselkex blir snabbt en favorit bland barn. 

The other day I baked sprinkle cookies, but I think they would have been nicer if I had not used cocoa, because now you do not see the sprinkles so well. But they are still delicious and you can top the cookies with more sprinkles when taken from the oven. I can imagine that sprinkle cookies quickly becomes a favorite among children.


Strösselkex
10 st

100 g smör
1 dl socker
0,5 dl kokosblomsirap
0,5 dl kakao
1 ägg
2 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 dl strössel
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt

Värm ugnen till 175°C. Blanda smör, socker, sirap och kakao i en skål. Rör i ägget. Blanda sedan i havregryn, mjöl, srössel, bakpulver och salt. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 12 min. 



Sprinkle Cookies
10 pieces

100 g butter
1 dl sugar
0.5 dl coconut blossom syrup
0,5 dl cocoa
1 egg
2 dl oats
1.5 dl wheat flour
1 dl sprinkles
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt

Heat the oven to 175 °C. Mix butter, sugar, syrup and cocoa in a bowl. Stir in the egg. Then mix in oats, flour, sprinkles, baking powder and salt. Make 10 balls out the batter and put them on a baking sheet lined with baking paper. Bake for about 12 minutes.

2 comments:

  1. Så himla kul att jag hittat din härliga blogg! Bara en massa härliga recept och fina bilder :)

    Kram från Titti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Titti, vad glad jag blir av din kommentar. Du är hjärtligt välkommen :)
      Kram!

      Delete