Till eftermiddagskaffet vill man ha någon liten godsak, inte sant? Jag har ofta proteinbollar i kylen, men nu ville jag variera mig och gjorde quinoa jordnötssmörrutor. En sådan här med kaffet ger energi till resten av dagen :) 

For afternoon coffee you want some small sweet treat, right? I often have protein balls in the fridge, but now I wanted to vary myself and made quinoa peanut butter squares. One of these with your coffee gives you energy for the rest of the day :)


Quinoa Jordnötssmörrutor

0,5 dl jordnötssmör, smooth
0,5 dl kokosblomsirap
2,5 dl puffat quinoa
en nypa salt
50 g mörk choklad

Värm jordnötssmöret och sirapen i en kastrull tills det är flytande. Avlägsna från värmen och blanda i puffat quinoa och salt. Tryck blandningen i en bakform med bakplåtspapper med baksidan av en sked. Ställ i kylskåpet medan du smälter chokladen. Häll den smälta chokladen över botten. Låt stelna i kylskåpet. Skär sedan in i rutor.

Quinoa Peanut Butter Squares

0.5 dl peanut butter, smooth
0.5 dl coconut blossom syrup
2.5 dl puffed quinoa
a pinch of salt
50 g dark chocolate

Heat the peanut butter and syrup in a saucepan until it is liquid. Remove from heat and mix in puffed quinoa and salt. Press the mixture into a baking tin with baking paper with the back of a spoon. Put in the fridge while melting the chocolate. Pour the melted chocolate over the crust. Allow to solidify in the refrigerator. Then cut into squares.