I remember from my childhood an ice cream with cherry and some kind of liqueur flavor that was so good. I think that that ice cream has not existed for several years. I have made this ice cream with cherries and rum essence and it turned out so incredibly good. It is very easy to make ice cream with condensed milk and cream.
Körsbär Romglass
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
körsbär, hackade
rom essans, efter smak
Vispa grädden tills mjuka toppar bildas. Häll i den kondenserade mjölken och rör runt tills blandat. Blanda i körsbär och rom. Häll smeten i en form och ställ i frysen i 6h eller över natten. Ta fram ur frysen 20 minuter innan servering.
Cherry Rum Ice Cream
5 dl whipped cream
1 can of sweetened condensed milk
cherries, chopped
2 Comments
Men åhhhh så gott! Jag som tycker att körsbär är en så underskattad ingrediens här i Sverige. Det här både låter och ser kanongott ut. Hoppas det är fint med dig bästa! Kramar/Linda
ReplyDeleteJag tycker jättemycket om körsbär och den här glassen blev så god. Tack snälla du, kram!
Delete