Allt med smaken salt kola blir väl gott. Ja, det tycker jag i alla fall. Den här pajen fick en cookie-aktig konsistens, knaprig och god. Och med vaniljglass till blir det en perfekt dessert. 

Everything with the salted caramel is good. Yes, I think so. This pie got a cookie-like texture, crisp and good. And served with vanilla ice cream, it will be a perfect dessert.




Salt Kolasmulpaj
4 st

120 g smör, mjukt
1,5 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

salt kolasmör

Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och socker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl och bakpulver, blanda. Fördela lite mer än hälften av smuldegen i fyra pajformer. Lägg på ett lager av salt kolasmör och toppa med resterande smuldeg. Grädda pajerna i ca 15 minuter. 



Salted Caramel Crumb Pies
4 pcs

120 g butter, soft
1,5 dl sugar
2,5 dl oats
2 dl flour
1 tsp baking powder

salted caramel spread

Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and sugar well in a bowl. Add oats, flour and baking powder and mix. Divide a little more than half of the crumb dough in four pie pans. Add a layer of salted caramel spread and top with the remaining crumbs. Bake the pies for about 15 minutes.