Min första kaffedryck som jag drack var en mocka frappuccino i Singapore och jag tyckte den var jättegod. Nu har jag inte druckit en sådan på länge, men senast jag gjorde det så tyckte jag att den var väldigt söt :) Kombinationen av choklad och kaffe är perfekt och de två passar också bra i bakverk. Dagen recept är en espresso-chokladkaka.

My first coffee drink I drank was a mocha frappuccino in Singapore and I thought it was delicious. Now I haven't had one in a long time, but last time I did, I thought it was very sweet :) The combination of chocolate and coffee is perfect and the two goes well in baked goodies. Today's recipe is an espresso-chocolate cake.


Espresso-Chokladkaka

50 g smör, rumstemperatur
0,5 dl kokossocker
0,5 dl steviasocker
1 ägg
100 g creme fraiche
1 dl vetemjöl
2 tsk espressopulver
3/4 tsk bakpulver
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl chokladknappar

Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Ha i resterande ingredienser och rör runt till en jämn smet. Häll smeten i form klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 C i 40-45 minuter.


Espresso Chocolate Cake

50 g butter, room temperature
0.5 dl coconut sugar
0.5 dl stevia sugar
1 egg
100 g creme fraiche
1 dl wheat flour
2 tsp espresso powder
3/4 tsp baking powder
0.5 dl almond flour
0.5 dl chocolate buttons

Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Add the remaining ingredients and stir until smooth. Pour into a baking mold lined with parchment paper and bake at 175 C for 40-45 minutes.