Ljuvligt kladdiga cookies som påminner om kladdkaka i konsistensen. De innehåller inget mjöl och är därför glutenfria. Dessutom är de vegana, då aquafaba har använts istället för ägg. Inspiration till kexen kommer härifrån. De är ljuvligt goda, kom bara ihåg att låta dem svalna helt, så de hinner stelna. 

Lovely sticky cookies reminiscent of mud cake in texture. They contain no flour and are therefore gluten-free. Moreover, they are vegan when aquafaba is used instead of eggs. Inspiration for the cookies come from here. They are deliciously good, just remember to let them cool completely, so they have time to solidify.


Vegan och Glutenfria Chokladkex
7 st

1 dl mandelsmör
0,5 dl aquafaba
3/4 dl kokossocker
0,5 steviasocker, Good Good Via Health
3/4 dl kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vanilj
en nypa salt
0,5 dl chokladknappar /-bitar

Blanda mandelsmör och aquafaba, Rör sedan i resterande ingredienser och till sist chokladknapparna. Med en glasskopa eller sked klicka ut kex på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda kexen i 175 C i ca 13 minuter. Låt svalna.

Vegan and Gluten-Free Chocolate Cookies
7 pcs

1 dl almond butter
0.5 dl aquafaba
3/4 dl coconut sugar
0.5 stevia sugar, Good Good Via Health
3/4 dl cocoa powder
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla
a pinch of salt
0.5 dl chocolate chips

Mix the almond butter and aquafaba. Then stir in the remaining ingredients and lastly the chocolate chips. Scoop the dough into balls on a baking sheet lined with parchment paper. Bake the cookies at 175 C for about 13 minutes. Let cool completely.