A good everyday dish and certainly very popular in many households is spaghetti bolognese. I made a bolognese on lentils and spinach. It's really delicious to add ketchup and mustard in the sauce. What a great spring weather we are having here in Amsterdam. Yesterday we had +12 degrees and today is going to be sunny and
Linsbolognese
1 lök, hackad
2 morötter, rivna
2 burkar tomatkross
3 dl linser, kokta
3 spenatkuber, frysta
1 dl färskost, vitlök & örter
salt
peppar
en nypa kokosocker
senap, ketchup, valbart
Stek lök och morötter i kokosolja några minuter. Tillsätt tomatkross och linser och låt sjuda i 15-20 minuter. Blanda i färskost, salt, peppar och socker. Gott är att ha i senap och ketchup, men du väljer själv.
Lentil Bolognese
1 onion, chopped
2 carrots, grated
2 cans crushed tomatoes
3 dl lentils, cooked
3 spinach cubes, frozen
1 dl cream cheese, garlic & herbs
salt
pepper
a pinch of coconut sugar
optional: mustard, ketchup
Fry the onion and carrots in coconut oil for a couple of minutes. Add the crushed tomatoes and lentils and let simmer for 15-20 minutes. Mix in cream cheese, salt, pepper and sugar. A tip is to add mustard and ketchup, but you decide for yourself.
Fry the onion and carrots in coconut oil for a couple of minutes. Add the crushed tomatoes and lentils and let simmer for 15-20 minutes. Mix in cream cheese, salt, pepper and sugar. A tip is to add mustard and ketchup, but you decide for yourself.
5 Comments
Bra tips! Vi älskar vanlig klassisk bolognese här, men vill äta mera vegetariskt och jag har inte fått till bolognese på quorn sådär jättebra direkt!!
ReplyDeleteÖnskar dig en underbar solig söndag!
Kram jenny
Tack Jenny, roligt om jag kan inspirera. Ha en fin söndag du också, kram!
DeleteVilken god bolognese och det låter som en fantastisk dag!
ReplyDeleteBolognese på linser låter som en god idé som vi måste testa! Vi har gjort linstacotårta och den gillade vi så det bådar ju gott för detta:)
ReplyDeleteKramar och en fin vecka till dej!
Ja, det blir så gott. Kram!
Delete