Makaronilåda är en god vardagsmat och går hem hos nästan alla. Har du testat att ha i färskost i makaronilåda? Jag tycker att det blir krämigt och gott. Det här är en maträtt som man kan blanda i mycket grönsaker. 

Macaroni casserole is a good everyday food and is popular with almost everyone. Have you tried to add cream cheese in macaroni casserole? I think it becomes creamy and delicious. This is a dish where you can add in a lot of vegetables.


Grönsaksmakaronilåda

5-6 dl kokt makaroni
400 g blandade grönsaker (lök, purjo, vitkål, tomat, paprika, zucchini)
1 dl bruna linser, kokta
2 ägg
1 dl färskost, vitlök & örter
1 dl mjölk
2 tsk oregano
0,5 tsk salt
1/4 tsk vitlökspulver
nypa svartpeppar
riven ost

I en stekpanna stek de blandade grönsakerna tills de mjuknat. Blanda makaroni, grönsaker och linser i en ugnsfast form. I en skål blanda ihop ägg, färskost, mjölk och kryddor. Häll på makaroniblandningen och toppa med riven ost. Grädda i 175 C grader i 30 minuter. 


Vegetable Macaroni Casserole

5-6 dl cooked macaroni
400 g mixed vegetables (onion, leek, white cabbage, tomatoe, bell pepper, zucchini)
1 dl brown lentils, cooked
2 eggs
1 dl cream cheese, garlic & herbs
1 dl milk
2 tsp oregano
0.5 tsp salt
1/4 tsp garlic powder
pinch black pepper
grated cheese

In a frying pan fry the mixed vegetables until soft. Mix macaroni, vegetables and lentils in an ovenproof dish. In a bowl mix together the eggs, cream cheese, milk and spices. Pour over the  makaroni mixture and top with grated cheese. Bake at 175 degrees C for 30 minutes.