Det är smidigt att laga rösti ugn och man kan laga en större mängd på en gång. Jag valde att inte ha ägg i smeten och det gör att röstin inte är lika fast som den blir med ägg. Men lika god ändå förstås. Jag använde mig av både sötpotatis och vanlig potatis. 

It is easy to make hash brown in the oven and to make a large amount at once. I chose not to add eggs in mine and that makes the rösti not as solid as it gets with eggs. But it's still as  good, of course. I used both sweet potato and regular potato.


Sötpotatisrösti i ugn

250 g sötpotatis
200 g potatis
1 lök
3/4 tsk salt
en nypa svartpeppar
1/4 tsk vitlökspulver

Skala och riv potatisen och löken grovt. Blanda i salt, peppar och vitlök. Lägg potatisblandningen i en oljad ugnsform och tryck ut den jämnt. Grädda i 200 C i ca 25 minuter.



Sweet Potato Rösti in the oven

250 g sweet potatoes
200 g potatoes
1 onion
3/4 tsp salt
a pinch of black pepper
1/4 tsp garlic powder

Peel and grate the potatoes and onion coarsely. Stir in salt, pepper and garlic. Place the potato mixture into an oiled baking dish and press it evenly. Bake at 200 C for about 25 minutes.