Förutom espresso-chokladmousse gjorde jag även en moussetårta till nyåret. Denna likaså enkel att göra. Jag använde en mintchoklad, men du kan ta den choklad du gillar, t.ex choklad med apelsinsmak eller lakrits kunde vara mycket gott. Jag dekorerade tårtan med fikon, hallon och björnbär och de gav en fräsch touch till tårtan. 

In addition to the espresso-chocolate mousse, I even made a mousse cake for the New Year. This one is also easy to make. I used a mint chocolate, but you can use the chocolate you like, chocolate with orange flavor or licorice could be very good. I decorated the cake with figs, raspberries and blackberries, and they gave a fresh touch to the cake.


Mintchokladmoussetårta
4 portioner

botten
30 g margarin, smält
85 g kex

fyllning
100 g mörk mintchoklad
250 ml Alpro soja vispgrädde

Mixa kexen i en matberedare. Blanda kexsmulor och smält margarin. Tryck kexblandningen i en springform klädd med bakplåtspapper i botten (15 cm i diameter). Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och låt svalna. Vispa sojagrädden och tillsätt chokladen under omröring. Häll moussen på kexbottnet och jämna till ytan. Låt stelna i kylskåp över natten. Ta kakan ur formen och dekorera efter smak.



Mint Chocolate Mousse Cake
4 servings

crust
30 g of margarine, melted
85 g cookies 

filling
100 g dark mint chocolate
250 ml Alpro soy cream

Mix the cookies in a food processor. Mix the cookie crumbs and melted margarine. Press the cookie mixture in a springform lined with baking paper in the bottom (15 cm diameter). Melt the chocolate in the microwave or over a water bath and let cool. Whisk soy cream and add chocolate stirring. Pour the mousse on the cookie mixture and smooth the surface. Allow to set in the refrigerator overnight. Remove the cake from the springform and decorate to taste.