Bakverk med citron får en fräsch touch och i denna kaka använde jag en halv citron. Vill man ha en mer tydligare smak av citron kan man använda saften och skalet från en hel citron. 

Baked goodies with lemon gets a fresh touch and in this cake I used half a lemon. If you want a more distinctive taste of lemon, you can use the juice and zest of one whole lemon.



Citronkaka

2 ägg
2 dl kokossocker
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
3/4 tsk bakpulver
50 g smör, smält
2 msk grädde
0.5 citron, juice och rivet zest

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i mjöl, bakpulver, smör, grädde och citronjuice och -skal tills slät. Häll smeten i en liten smord och mjölad bakform (14-16 cm). Grädda kakan i 175 C i ca 25 minuter. Låt svalna. 


Lemon Bundt Cake

2 eggs
2 dl coconut sugar
1 dl flour
1 dl almond flour
3/4 tsp baking powder
50 g butter, melted
2 tbsp cream
0.5 lemon, juice and grated zest

Whisk the eggs and sugar until fluffy. Stir in flour, baking powder, butter, cream and lemon juice and zest until smooth. Pour batter into a small greased and floured baking pan (14-16 cm). Bake at 175 C for about 25 minutes. Let cool.