Hemmagjord granola är godast, enligt mig. För då använder du dina favorit ingredienser och du bestämmer själv hur söt, vilken smak du vill ha på din granola. Den här gången ville jag ha pepparkakssmak på granolan och det blir så gott och hela huset doftar jul.

Homemade granola taste best, in my opinion. Because you get to use your favorite ingredients and you decide for yourself how sweet, and what flavour you want your granola to be. This time I was craving gingerbread flavoured granola and it is so good and the whole house smells like Christmas.


Gingerbread Protein Granola

2 dl old fashioned oats
1 dl pecan nuts
1 dl peanuts
4 tbsp pumpkin seeds
3 tbsp sunflower seeds
2 tbsp sesame seeds
2 tbsp vanilla protein powder
2 tsp gingerbread spice
one pinch of salt
0.5 dl coconut oil

Mix all the ingredients in a bowl and spread on a baking sheet lined with parchment paper. Bake in 175 C degrees for about 20 minutes. Let cool and store in a jar. 


Pepparkaks-Proteingranola

2 dl gammaldags havregryn
1 dl pecannötter
1 dl jordnötter 
4 msk pumpafrön 
3 msk solrosfrön
2 msk sesamfrön 
2 msk vaniljproteinpulver 
2 tsk pepparkakskrydda
en nypa salt
0,5 dl kokosolja 

Blanda alla ingredienser i en skål och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C grader i ca 20 minuter. Låt svalna och förvara i en burk.