Jag har varit sugen på risgrynsgröt en tid, så nu var det dags att laga det. Risgrynsgröt förknippas ofta med julen, men jag tycker att man kan äta gröten när som helst på året. Men ofta blir det att man lagar den ändå vid jul. Jag kom ihåg att jag sett hos Sara om risgrynsgröt som bara kokas upp och sedan får stå och dra sig i några timmar. Energisparande och man måste inte stå och röra runt i gröten hela tiden. Mycket lyckat och enkelt. 

I have been craving rice pudding for a while, so now it was time to make it. Rice pudding is often associated with Christmas, but I think you can eat it at any time of the year. But often you only make it at Christmas. I remember that I had seen a recipe on Sara's blog about rice pudding that you only boil up and then let sit for a few hours. It's energy saving and one must not stir in the pudding at all times. Very delicious and easy.



Risgrynsgröt 
4-6 portioner

2,5 dl grötris
5 dl vatten
1 nypa salt
1 msk smör / margarin
8-10 dl mandelmjölk eller annan mjölk

Lägg grötris, vatten och salt i en stor kastrull och koka i 10 min. Tillsätt smör och 8 dl mjölk och låt koka upp. Ta kastrullen bort från värmen och ställ åt sidan och låt svälla i 6-8 timmar, t.ex. över natten. Efter 6-8 h rör om i gröten och värm gröten innan servering. Tillsätt mera mjölk vid behov.



Rice pudding
4-6 portions

2.5 dl porridge rice
5 dl water
1 pinch of salt
1 tbsp butter / margarine
8-10 dl almond milk or milk of choice

Add porridge rice, water and salt in a large saucepan and cook for 10 minutes. Add the butter and 8 dl milk and bring to boil. Remove the saucepan from the heat and set aside and leave to swell for 6-8 hours, for example, overnight. After 6-8 h stir the porridge and heat the porridge before serving. Add more milk if needed.