Krämiga pajer är så gott och tillsammans med en fräsch sallad blir det en perfekt måltid. Denna paj innehåller ricotta, parmesan, gyuere och boursin cuisine som gör den krämig. Jag tycker om att använda smakrika ostar, men du väljer den du föredrar. Dela gärna med dig av ditt favorit pajrecept.

Creamy pies are so good and with a fresh salad it becomes a perfect meal. This pie contains ricotta, parmesan, gyuere and Boursin Cuisine that makes it so creamy. I like to use flavorful cheeses, but you choose the one you prefer. Please share your favorite pie recipe with me and my readers.


Vitlök och Örtricottapaj

pajskal
50 g smör, kallt
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm salt
1 litet ägg

fyllning
150 g ricotta
100 g boursin cuisine, örter & vitlök
1 stort ägg
1 dl riven parmesan / gyuere
2 msk grädde
1/8 tsk salt
nypa svartpeppar

För pajskalet blanda smör, mandelmjöl, fiberhusk och salt till en smulig massa. Ha sedan i ägget och blanda tills allt är kombinerat. Tryck degen i en pajform med löstagbar kant. Ställ i frysen för 10 minuter. Grädda pajskalet i 175 C graders ugn i 10 minuter. 

Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll i det förgräddade pajskalet. Toppa med skivad tomat. Grädda i 200 C grader i ca 20 minuter.



Garlic and Herb Ricotta Pie

pie crust
50 g butter, cold
3 dl almond flour
1 tbsp psyllium
1 pinch of salt
1 small egg

filling
150 g ricotta
100 g Boursin Cuisine, herbs & garlic
1 large egg
1 dl grated Parmesan / gyuere
2 tbsp heavy cream
1/8 tsp salt
pinch of black pepper

For the pie crust mix the butter, almond flour, psyllium and salt into a crumbly mixture. Add the egg and mix until well combined. Press the dough in a pie tin with removable rim. Place in the freezer for 10 minutes. Bake the pie crust in 175 degrees C oven for 10 minutes.

Mix all ingredients for the filling and pour into the pre-baked pie crust. Top with sliced tomatoes. Bake in 200 degrees C for about 20 minutes.