När jag såg att Jael hade gjort glass på aquafaba var jag tvungen att också testa. Hon hade gjort glass med lakritssmak och jag tror att just lakrits passar jättebra med aquafaba. Jag hade inte lakritspulver så jag gjorde blåbärsglass och den blev också mycket god. Jag gillade den något salta smaken glassen fick av aquafaban. Enkelt och gott! 

When I saw that Jael had made ice cream using aquafaba I knew I had to try it as well. She made her ice cream with licorice powder and I think that liquorice goes well with aquafaba. I didn't have licorice powder so I made blueberry ice cream and it was very good. I liked the slightly salty taste the ice cream got. Simple yet delicious!


Aquafaba Blueberry Ice Cream

3 dl aquafaba (liquid from a can of cannellini beans)
2 dl icing sugar or sukrin icing sugar
3 tbsp peanut butter
3 tsp blueberry powder (holistic.se)
20 frops vanilla stevia
10 drops almond stevia
fresh blueberries

Whip the aquafaba with an electric whisk until white and fluffy. Add the icing sugar and whisk a little more. Then add the rest of the ingredients and mix. Pour the mixture into a freezer safe bowl and freeze until set. Stir a couple of times during freezing. 



Aquafaba Blåbärsglass 

3 dl aquafaba (vätskan från en burk cannellini bönor)
2 dl florsocker eller Sukrin florsocker
3 msk jordnötssmör
3 tsk blåbärspulver (holistic.se)
20 droppar vanilj stevia
10 droppar mandel stevia
färska blåbär

Vispa aquafaba med en elvisp tills vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa lite mer. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda. Häll blandningen i en skål och frys tills glassen stelnat. Rör om ett par gånger under frysningen.