Örfil låter inte så trevligt, men då vi pratar om en ätbar örfil blir det genast bättre. En örfil är en kanelbulle som ser ut dom dessa här nere. Nu vet jag inte om det bara är i Finland som de heter så här? Det är alltså en hel vanligt bulldeg, jag använder kokossocker i mina och receptet hittar du här. Efter att man fyllt och rullat ihop degen skär man degen som när man gör vanliga bullor, men använder pekfingret för att göra en fåra i mitten på varje bulla. Sedan låter man bullarna jäsa och penslar dem med t.ex ägg och strör på pärlsocker innan gräddning. Servera till eftermiddagskaffet :)

Slapped ears doesn't sound so nice, but when we're talking about an edible slap it immediately sounds better. A slapped ear is a cinnamon bun that looks like these down here. Now, I'm not sure if it is only in Finland that they are called like this? Well, it's a common bun dough, I use coconut sugar in my recipe and you can find here. Once the dough is filled and rolled you cut the dough as you would normal cinnamon buns, but use your index finger to make a furrow in the middle of each bun. Then let them rise and brush them with eg. egg and sprinkle on pearl sugar before baking. Serve with your afternoon coffee :)