Jag tycker väldigt mycket om rabarber, den syrliga och fräscha smaken. Från barndomen minns jag mycket väl min mammas rabarber-jordgubbskräm, så gott. Och att äta krämen med vaniljglass var det bästa. Rabarber passar bra ihop med jordgubbar och kanel är en krydda jag gärna kombinerar med rabarber. Senast gjorde jag en kompott som jag smaksatte med kanel och istället för vanligt socker testade jag att använda sötningsmedel från Sukrin och det blev så gott. Använd kompotten som topping på din gröt, yogurt eller i bakverk. 

I like rhubarb a lot, the sour and fresh taste. From childhood, I remember very well my mom's rhubarb-strawberry cream, so good. And to eat the cream with vanilla ice cream was the best. Rhubarb goes well with strawberries and cinnamon is a spice I like to combine with rhubarb. Last I made a compote which I flavored with cinnamon and instead of regular sugar, I used sweetener from Sukrin and it was so good. Use the compote to top your oatmeal, yogurt or use in baked goodies.


Rhubarb Compote

400 g rhubarb, sliced
4-5 tbsp sukrin
cinnamon, to taste

Put rhubarb, sugar and cinnamon in a pna and cook until the rhubarb is soft and mushy. 



Rabarberkompott 

400 g rabarber, skivad
4-5 msk Sukrin
kanel, efter smak

Sätt rabarber, socker och kanel i en kastrull och koka tills rabarbern är mjuk och mosig.