Nu kanske det låter knasigt med bönor i en dessert, men det är det faktiskt inte. Nuförtiden ser man ju bakverk med t.ex. kikärtor, bönor och jag har faktiskt bakat kakor med både linser och blomkål med lyckade resultat. Den här kakdegen blev så god, så god att jag nästan dreglar här när jag skriver om den, hihi. Jag får nog ta och göra en snart igen. Har du testat lite udda ingredienser i bakverk?

It might sound weird with beans in a dessert, but it's actually not. Nowadays you see baked goodies with eg. chickpeas or beans and I have actually baked cakes with both lentils and cauliflower with successful results. This cookie dough was so good, so good that I'm almost drooling now when I write about it, lol. I'll have to make it again soon. Have you tried odd ingredients in baked goodies?


Peanut Butter Cookie Dough

3 dl cannellini beans
1.5 scoops salted caramel protein powder (Myprotein)
2 tbsp powdered peanut butter 
2 tbsp almond flour
2 tbsp almond milk
2 tbsp peanut butter

Place all ingredients in a bowl and mix with a hand blender until smooth.
Put the cookie dough in a jar and place in the fridge for 30-60 minutes. Enjoy!


Jordnötssmör Kakdeg

3 dl cannellini bönor
1,5 skopor salted caramel proteinpulver (Myprotein)
2 msk jordnötssmörpulver
2 msk mandelmjöl
2 msk mandelmjölk 
2 msk jordnötssmör

Lägg alla ingredienser i en skål och blanda med en stavmixer tills slät. Sätt kakdegen i en burk och placera i kylen i 30-60 minuter. Njut!