Snart är det påsk och jag vill gärna dela med mig av några godsaker du kan laga till högtiden. Om det är något jag saknar från Finland under påsk är det memma. Nu var det väldigt länge sedan jag åt memma faktiskt. Man kan göra sin egen och det har jag gjort, men den blir ändå inte riktigt som butikens memma. Bakverk med citron passar bra till påsk och då vill jag påminna er om mina söta citronrutor, som jag vet att många av er bakat. Syrlig passionsfrukt är gott att ha i paj, recept finns här. Choklad vill man ha på påsken, inte sant? Kanske en chokladtårta toppad med chokladägg. För att det inte skall bli endast sötsaker delar jag med mig av ett saltigt recept också; vårrullar med halloumi, rostad blomkål och apelsinsås.
Glad Påsk!

Soon it's Easter and I would like to share with you some goodies you can make for the feast. If there is anything I miss from Finland during Easter, it's mämmi. It's been a long time since I ate mämmi actually. You can make your own, and I have done it, but it is still not quite like the one you buy from the store. Baked goodies with lemon are suitable for Easter and I want to remind you of my sweet lemon squares, which I know many of you have baked. Tart passion fruit is good delicious to have in a pie, recipe here. Chocolate is definitely something you will want to have on Easter, is it not? Perhaps a chocolate cake topped with chocolate eggs. In order that there shall be only sweets I share with you a savoury recipe as well; spring rolls with halloumi, roasted cauliflower and orange sauce.
Happy Easter!