Tillsammans med min syster och hennes barn har vi bakat pepparkakor/pepparkakshus och jag har varit ute i skogen med barnen och hur intressant är det inte att lyssna på alla deras berättelser :) Barnen har en trampolin och där har vi också haft mycket roligt tillsammans.
Vi har njutit av sköna löpturer på morgnarna och vädret var mycket milt. Vi fick uppleva snö också, inte mycket men lite i alla fall. Nu är vi tillbaka i Amsterdam och vädret är fortsättningsvis runt +10 grader, härligt.
Our Finland holiday is over and we have enjoyed getting to spend time with our families. What I also enjoyed is that I have been able to eat berries and mushrooms from my parents freezer that my mother picked in the forests near their home. How yummy isn't it to eat blueberries, currants and strawberries for breakfast. I have also made my favorite dishes to my parents, such as oven-roasted vegetables served as a salad or as a filling in tortilla with hummus and Melanzane alla Parmigiana.
Along with my sister and her children, we have baked gingerbread / gingerbread houses and I've been out in the woods with the children and how interesting it is to listen to all their stories :) The kids have a trampoline and we had a lot of fun together there as well.
We have enjoyed lovely morning runs and the weather was very mild. We got to experience snow as well, not much but a little bit anyway. Now we are back in Amsterdam and the weather is still around +10 degrees centigrade, lovely.
Ugnsrostade grönsaker / Oven roasted Vegetables
Melanzane alla Parmigiana
Finska blåbär och vinbär / Finnish blueberries and currants
Mosters gullungar / My nieces
Dramatisk vy på en morgon löptur / Dramatic view on a morning run
Gumnäs - här har jag spenderat mina barndoms somrar.
Gumnäs - here I have spent my childhood summers.
Ruohonjuuri
8 Comments
Recept på dom där maträtterna tack! :)
ReplyDeleteMelanzane alla parmigiana finns sedan tidigare på bloggen. Till salladen har jag använt spenat och isbergssallad, avokado, fetaost och ugnsrostade grönsaker (paprika i olika färger, zucchini och röd lök - häll olja på dem, salta och peppra - rosta i 175 C i ca 30 minuter, rör runt efter halva tiden). Toppa salladen med hummus och frön. Humusrecept finns också på bloggen sedan tidigare. :)
DeleteÖnskar dig ett riktigt bra 2016
ReplyDeleteKram Milla
Tack detsamma Milla.
DeleteKram!
Vilka härliga naturbilder! Roligt att ni haft en bra julhelg. Ha ett underbart 2016! Kram!
ReplyDeleteJa, naturen är så fin. Tack detsamma och kram!
DeleteSå vackert, det är ju så att vi nästan måste höja upp Finland några snäpp på vår reselista!
ReplyDeleteJa, visst är det och värt att besöka :)
Delete