På onsdag deltog jag i en veggie xmas workshop här i Amsterdam. Jag blev inbjuden av Sanne som jag lärt känna via Instagram. Hon tillsammans med Lisa gav oss tips och tricks hur man får till en hälsosam vegan-jul utan alltför mycket krångel. Vi blev bjudna på god hummus, granola och choklad med amarant. Tillsammans gjorde vi en raw-vegan äppelpaj, som också blev mycket fräsch och god. Jag delar med mig av receptet här nedan. 

Jag hade en mycket trevlig kväll och det är alltid roligt att träffa likasinnade människor. 


On Wednesday I attended a veggie xmas workshop here in Amsterdam. I was invited by Sanne, who I have come to know through Instagram. She along with Lisa gave us tips and tricks on how to make a healthy plant based Christmas without too much hassle. We got to try yummy tasting hummus, granola and chocolate with amaranth. Together we made a raw-vegan apple pie, which was also very fresh and good. I will share the recipe with you below.


I had a very nice evening and it's always fun to meet like-minded people.










Raw vegan apple pie

18 soft dates
225 g almonds / almond flour
4 medium apples
25 ml water
2 large tbsp dried cranberries
1 tbsp lemon juice
half tsp cinnamon
1 tsp speculaas / mixed spice

To make the dough: place the almonds in a food processor and process until you have crumbs. Add 10 dates to the almond crumbs and mix again for 30 seconds  or until all comes together. Press the mixture into a 20 cm springform pan and put it in the freezer while making the filling. Wash the apples, and cut them into small cubes. Put them in a bowl and add the lemon juice. Process the remaining dates in the food processor together with water, cranberries and cinnamon until you have a soft caramel sauce. Pour this over the apples and stir well. Remove the crust from the freezer and pour the apple caramel mixture on it. Put the pie for another 30 minutes in your freezer and then cut into pieces. Serve with whipped coconut cream.

Raw vegan äppelpaj

18 mjuka dadlar
225 g mandlar / mandelmjöl
4 medelstora äpplen
25 ml vatten
2 stora msk torkade tranbär
1 msk citronsaft
0,5 tsk kanel
1 tsk speculoos / pepparkakskrydda

För att göra pajbotten: placera mandlar i en matberedare och mixa tills du har smulor. Tillsätt 10 dadlar och mixa igen i 30 sekunder eller tills allt blandas. Tryck blandningen i en 20 cm springform och placera den i frysen medan du gör fyllningen. Tvätta äpplena och skär dem i små tärningar. Lägg dem i en skål och häll citronsaft över. Mixa resterande dadlar i matberedaren tillsammans med vatten, tranbär och kanel tills du har en mjuk kolasås. Häll såsen över äpplena och rör om väl. Ta bort pajbotten från frysen och häll på äppel-karamellblandningen på det. Ställ pajen i ytterligare 30 minuter i frysen och skär sedan  i bitar. Servera med vispad kokosgrädde.