Avstår du från att göra vegetariska biffar p.g.a. att de brukar smula sig och inte håller ihop. Då kan jag glatt tipsa dig om dessa små biffar/bollar som består av linser och parmesan och de håller faktiskt ihop. Hurra! Parmesanosten ger en god smak så använd gärna en smakrik ost. 

Do you refrain from making vegetarian patties due to that they usually crumbles and do not stick together. Then I can happily tell you about these little patties / balls consisting of lentils and parmesan and they do hold together. Hurray! Parmesan cheese gives a good taste, please use a strong flavoured cheese when making these.


Lentil Parmesan "Meatballs"

1 can (400g) of brown lentils
0.5 red onion, chopped
1 egg (size M)
0.5 dl parmesan
1 tbsp coconut flour
1 tsp oregano
1/4 tsp garlic powder
1/4 tsp paprika powder
1/8 tsp salt or to taste

Mix the lentils and onion with a hand blender to a puree. Add the rest of the ingredients and stir to combine. Heat a skillet with coconut oil. Form the batter (I used 1/2 tbsp) into balls and flatten them slightly. Fry on both sides until cooked through. 


Lins Parmesan "Köttbullar"

1 burk (400g) bruna linser
0,5 rödlök, hackad
1 ägg (storlek M)
0,5 dl parmesan
1 msk kokosmjöl
1 tsk oregano
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk paprikapulver
1/8 tsk salt eller efter smak

Blanda linser och lök med en stavmixer till puré. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda. Hetta upp en stekpanna med kokosolja. Forma smeten (jag använde 1/2 msk) till bollar och platta till dem lätt. Stek på båda sidor tills de är genomstekta.