Idag vill jag fresta er med en god kaka som passar bra på julbordet, nämligen en pumpakaka med smak av pepparkaka. Jag valde att lyxa till den och gjorde en frosting på färskost, grädde, stevia och kanel. Mums och vilken doft som sprider sig i huset. Jag vill önska er en glad lucia och tredje advent. 

Today I want to tempt you with a delicious cake that will be perfect on the Christmas table, namely a pumpkin cake with taste of gingerbread. I chose to make a frosting of cream cheese, cream, stevia and cinnamon. Yummy and the aroma that spreads in the house is lovely. I wish you a happy Lucia and third Sunday of Advent.



Pumpkin Gingerbread Cake

1,5 dl pumpkin puree
0,5 dl Sukrin Gold
1 egg
2 tbsp coconut oil, melted
1 tbsp almond milk
0.5 tsp vanilla extract
2 dl almond flour
2 tbsp coconut flour
1 tbsp gingerbread spice
1.5 tsp baking powder

frosting
1 dl cream cheese
1 tbsp heavy cream
10 drops stevia 
a pinch of cinnamon

Mix together pumpkin puree, sugar, egg, coconut oil, almond milk and vanilla. Then add the rest of the ingredients and stir until smooth. Pour batter in a baking tin (16 cm in diameter) lined with parchment paper and bake in 175 C degrees for 30 minutes. Let cool. 

Mix all the ingredients for the frosting and top the cooled cake with it. 



Pumpa Pepparkakskaka

1,5 dl pumpapuré
0,5 dl Sukrin Gold
1 ägg
2 msk kokosolja, smält
1 msk mandelmjölk
0,5 tsk vaniljextrakt
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk pepparkakskrydda
1,5 tsk bakpulver

frosting
1 dl färskost
1 msk grädde
10 droppar stevia
en nypa kanel

Blanda pumpapuré, socker, ägg, kokosolja, mandelmjölk och vanilj. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda slät. Häll smeten i en bakform (16 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader C i 30 minuter. Låt svalna.

Blanda alla ingredienser till frontongen och ber på den svalna kakan.