Jag hittade ett recept på gluten- och sockerfria pepparkakor på recept.nu och jag gillade dem mycket. De blev inte så där jätte knapriga som vanliga pepparkakor blir. Jag lät dem även stå inne i ugnen efter att jag stängt av den. Vill du använda vanligt vitt socker går det också bra och då har du glutenfria pepparkakor. I dag blir det pepparkakor och glögg för att fira fjärde advent.  

I found a recipe for gluten-free and sugar-free gingerbread at recept.nu and I liked them a lot. They are not as crunchy as regular gingerbread, but still really good. I let them sit in the oven after I turned it off. You can use plain white sugar if you want still have gluten-free gingerbread. Today I'm having these gingerbread and mulled wine to celebrate the fourth Sunday of Advent.



Gluten-Free and Sugar-Free Gingerbread Cookies

100 g butter
0.5 dl sukrin gold
0.5 tsp ground cardamom
0.5 tsp ground cinnamon
0.5 tsp ground cloves
1/4 tsp ground ginger
2 dl almond flour
1 tbsp fiber husks
1 egg white, whisk hard
3/4 dl coconut flour

Melt butter, sukrin and spices in a pan. Remove from the heat and stir in almond flour and fiber husks. Let thicken for 30 minutes. Then stir in the whisked egg white and coconut flour. Wrap the dough in plast film and put in the fridge overnight or for several hours. Roll out the dough and use cookie cutters to cut out the cookies and transfer them to a baking sheet lined with parchment paper. Bake the cookies in 200 C for about 8 minutes.



Gluten- och Sockerfria Pepparkakor

100 g smör
0,5 dl sukrin gold
0,5 tsk mald kardemumma
0,5 tsk mald kanel
0,5 tsk malda kryddnejlikor
1/4 tsk mald ingefära
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 äggvita, hårt vispad
3/4 dl kokosmjöl

Smält smör, sukrin och kryddor i en kastrull. Ta bort från värmen och rör i mandelmjöl och fiberhusk. Låt svälla i 30 minuter. Vänd sedan i uppvispad äggvita och kokosmjöl. Linda in degen i plastfolie och ställ i kylen över natten eller i flera timmar. Kavla ut degen och använda kakmått att skära ut kakor och överför dem till en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i 200 C i ca. 8 minuter.