Jag har alltid tyckt om morotskaka, då den som oftast är saftig och god. Tyvärr har jag ätit morotskaka på café som varit torr. Idag har jag ett recept på en sockerfri och glutenfri morotskaka som är saftig, precis som den skall vara :) 

I have always liked carrot cake, as it usually is moist and delicious. Unfortunately I have eaten carrot cake in cafés which was dry. Today I have a recipe for a sugar-free and gluten-free carrot cake that is moist, just as it should be :)



Carrot Cake, low-carb

2 eggs
6 tbsp erythritol
0.5 dl heavy cream
0.5 dl Fitnessguru coconut oil, melted
1.5 dl almond flour
2 tbsp coconut flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1 tsp cardamom
3 dl finely grated carrot

frosting
1 dl cream cheese
2 tsp heavy cream
10 drops of Fitnessguru natural drops
lemon juice, optional

Preheat oven to 175 C degrees. Beat eggs and sugar until fluffy. Add cream, oil, dry ingredients and grated carrot. Mix until smooth. Pour batter into a small baking pan lined with baking paper. Bake in the oven for 30-40 minutes.

Mix all the ingredients for the frosting and spread on the cooled cake.


Morotskaka, low-carb

2 ägg
6 msk erytritol
0,5 dl grädde
0,5 dl Fitnessguru kokosnötolja, smält
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
3 dl fint riven morot

frosting
1 dl  philadelphiaost
2 tsk grädde
10 droppar Fitnessguru natural drops
citronsaft, valbart

Värm ugnen till 175 C grader. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt grädde, olja, de torra ingredienserna och riven morot. Blanda tills slät. Häll smeten i en liten bakform klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 30-40 minuter.

Blanda alla ingredienser för frostingen och bred på den svalnade kakan.