Melanzane di Parmigiana is a simple dish, but so incredibly good. I slice the eggplant and brush them with oil and season with salt and black pepper. Roast the aubergine slices in the oven for 20-30 minutes at 175 C. Put a layer of aubergine in a baking dish and cover them with tomato sauce, which you have made yourself or bought at the store. Sprinkle on grated cheese and make two more layers of everything. Put into the oven at 175 degrees C for 30 minutes. Serve with a good salad.
4 Comments
Mm så gott och lätt! Älskar göra gratänger & liknade med aubergine. Perfekt att göra storkok på och ha i frysen.
ReplyDelete:)
Ja, visst är det så gott!
DeleteMums!! En rätt helt i min smak, Italienfan som jag är. Ser att ni flyttat tillbaka till Amsterdam. Oj vad ni rör er över klotet! Kan tänka mig att det är lite svalare på dessa breddgrader än det var i Singapore. Hoppas ni ska få det bra, ni är ju "nygamla" i stan, så det blir kanske inte så stor omställning. Kram!
ReplyDeleteJa, vi är tillbaka i Amsterdam och det känns mycket bra. Vi är närmare vår familj och vänner i Finland. Och just nu njuter vi av den friska och fräscha luften. Kram!
Delete