Receptet på detta bröd kommer från Fanny och jag har bakat det några gånger. Denna gång tillsatte jag hackad färsk basilika. Andra örter eller kryddor skulle också passa bra. Jag kan tänka mig att man kunde göra en söt version av brödet och ha den som dessert med någon god topping. Jag valde att toppa brödet med avokado, fetaost, ugnsrostad paprika och frön. 

The recipe for this bread comes from Fanny and I have baked it a few times. This time I added chopped fresh basil. Other herbs or spices could also be used. I can imagine that you could make a sweet version of the bread and have it as a dessert with some yummy toppings. I chose to top the bread with avocado, feta cheese, roasted bell peppers and seeds.



Glutenfritt Basilika-Tunnbröd
2 st

1 ägg
0,5 dl vatten
1 msk kokosolja 
0,5 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1/8 tsk salt
1/8 tsk bakpulver
färsk basilika, hackad

Sätt ugnen på 175 C grader. Vispa ihop ägg, vatten och olja. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en jämn smet. Det blir en tjock, rätt kladdig smet. Skeda ut smeten i två portioner på en bakplåtspappersklädd plåt och bre ut till två rundlar på ca 15 cm i diameter. Grädda i ca 15-18 minuter, tills kanterna blivit lätt gyllene. 


Gluten-free Basil Flatbread
2 pcs

1 egg
0.5 dl water
1 tbsp coconut oil
0.5 dl almond flour
1 tbsp coconut flour
1/8 tsp salt
1/8 tsp baking powder
fresh basil, chopped

Preheat the oven to 175 C degrees. Whisk together egg, water and oil. Add the rest of the ingredients and mix until smooth. The batter is going to be thick and stick. Spoon out the mixture in two rounds on a baking sheet lined with parchment paper and spread them to about 15 cm in diameter. Bake for about 15-18 minutes, until the edges become light golden.