The recipe for this bread comes from Fanny and I have baked it a few times. This time I added chopped fresh basil. Other herbs or spices could also be used. I can imagine that you could make a sweet version of the bread and have it as a dessert with some yummy toppings. I chose to top the bread with avocado, feta cheese, roasted bell peppers and seeds.
Glutenfritt Basilika-Tunnbröd
2 st
1 ägg
0,5 dl vatten
1 msk kokosolja
0,5 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1/8 tsk salt
1/8 tsk bakpulver
färsk basilika, hackad
Sätt ugnen på 175 C grader. Vispa ihop ägg, vatten och olja. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en jämn smet. Det blir en tjock, rätt kladdig smet. Skeda ut smeten i två portioner på en bakplåtspappersklädd plåt och bre ut till två rundlar på ca 15 cm i diameter. Grädda i ca 15-18 minuter, tills kanterna blivit lätt gyllene.
Gluten-free Basil Flatbread
2 pcs
1 egg
0.5 dl water
1 tbsp coconut oil
0.5 dl almond flour
1 tbsp coconut flour
1/8 tsp salt
1/8 tsp baking powder
fresh basil, chopped
Preheat the oven to 175 C degrees. Whisk together egg, water and oil. Add the rest of the ingredients and mix until smooth. The batter is going to be thick and stick. Spoon out the mixture in two rounds on a baking sheet lined with parchment paper and spread them to about 15 cm in diameter. Bake for about 15-18 minutes, until the edges become light golden.
3 Comments
Så gott! Och avokado är ju alltid rätt!
ReplyDeleteJa, du har så rätt!
DeleteDet där ser ut att vara ett tunnbröd helt i min smak. Enkla och rena ingredienser. De köpta glutenfria tunnbröden är jag inte så begeistrad av, de innehåller oftast en massa konstigheter. Kram och ha en fortsatt fin söndag!
ReplyDelete