I vårt hushåll är det hemmagjord pizza som gäller på fredagar. Mitt favorit recept på glutenfritt pizzabotten är detta nedan. Jag har också gjort en version där jag tillsätter philadelphiaost, men det är inte nödvändigt, jag anser att smaken är den samma med eller utan osten. Det här är ett väldigt enkelt recept och du kommer ha pizzan klar på nolltid. 

In our home Friday means pizza for dinner. My favorite recipe for gluten-free pizza crust is below. I have also made a version where I add cream cheese, but it's not necessary, I think the taste is the same with or without the cheese. This is a very simple recipe and you will have your pizza ready in no time.


Glutenfritt Pizzabotten

2 ägg
1 dl vatten
2 msk kokosolja
4 msk kokosmjöl
1,5 msk psylliumhusk 
1 tsk bakpulver
1 tsk oregano
1/4 tsk salt

Vispa äggen fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om tills blandat. Låt vila i 5-10 minuter. Häll smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper och förgrädda i 10 minuter i 175 C graders ugn. Ta bort från ugnen och höj ugnstemperaturen till 220 C. Bred tomatsås och fyllning enligt önskemål på pizzabotten. Grädda i ytterligare 10 minuter.


Gluten-Free Pizza Crust

2 eggs
1 dl water
2 tbsp coconut oil
4 tbsp coconut flour
1.5 tbsp psyllium husk
1 tsp baking powder
1 tsp oregano
1/4 tsp salt

Whisk the eggs until fluffy. Add the rest of the ingredients and stir until combined. Let rest for 5-10 minutes. Pour the batter onto a baking sheet lined with parchment paper and pre-bake for 10 minutes in 175 C degree oven. Remove the base from the oven and raise the oven temperature to 220 C. Spread tomato sauce and your choice of filling on the pizza base. Return to the oven and bake for another 10 minutes.