Last weekend I baked a cake that needed to be free from milk, eggs and nuts. I filled the cake with raspberry cream and raspberry jam. I use Alpro soya cream and when whipped it becomes very fluffy and increase much in volume. I was pleasantly surprised by the cream.
Ägg- och mjölkfri Tårtbotten
6,5 dl vetemjöl
3,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
en nypa salt
3,5 dl vatten
1,5 dl olja
1 msk vinäger
1 tsk vaniljessens
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i vatten, olja, vinäger och vanilj, vispa tills smeten är slät. Häll smeten i en bakform (22cm) klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 C i nedre delen av ugnen ca 60 minuter.
Egg and Dairy-Free Cake Base
6,5 dl flour
3,5 dl sugar
1.5 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
a pinch of salt
3.5 dl water
1.5 dl oil
1 tbsp vinegar
2 Comments
Någon blev nog mycket glad över den där...
ReplyDeleteTack :)
Delete