Goda och saftiga muffins som innehåller sparsamt med kolhydrater. Jag använde blandade bär, som hallon, vinbär och jordgubbar. 

Delicious and moist muffins containing sparingly with carbohydrates. I used mixed berries, such as raspberries, currants and strawberries.


Low Carb Berry Muffins

45 g butter, softened
0.5 dl erythritol or other sweetener
1 egg
1.5 dl almond flour
0.5 tsp baking powder
1/8 tsp xanthan gum
10 drops stevia vanilla or 0.5 tsp vanilla extract
1 dl berries

Preheat the oven to 175 C degrees. In a bowl stir together butter and erytritol. Add the egg and stir for 30 seconds. Add the rest of the ingredients, except for the berries, and mix until smooth.

Pour batter into 3 silicon molds (7cm) or muffins cups and top with berries. Bake for about 15-20 minutes. Remove from the oven and let cool. 



Lågkolhydrat Bärmuffins

45 g smör, mjukt
0,5 dl erytritol eller annat sötningsmedel
1 ägg
1,5 dl mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
1/8 tsk xantangummi
10 droppar vanilj Stevia eller 0,5 tsk vaniljextrakt
1 dl bär

Värm ugnen till 175 C grader. I en skål rör ihop smör och erytritol. Tillsätt ägg och rör om under 30 sekunder. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom bären, och blanda tills slät.

Häll smeten i tre silikonformar (7cm) eller muffinsformar och toppa med bär. Grädda i ca 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.