Adding parmesan or some other strong tasting cheese to vegetable puree is very good and it lifts up the entire dish. How do you flavor your vegetable puree? Please give tips and inspire me and everyone else who reads my blog.
Broccoli- och blomkålmos med smak av parmesan
200 g broccoli
200 g blomkål
riven parmesanost
smör
salt
peppar
Koka broccoli och blomkål mjukt. Häll av kokvattnet och mosa med en stavmixer. Tillsätt ost, smör, salt och peppar och mixa till en slät mos.
Broccoli-Cauliflower Puree with Parmesan
200 g broccoli
200 g cauliflower
grated parmesan cheese
butter
salt
pepper
Boil the broccoli and cauliflower soft. Drain the cooking water and mix with a hand blender. Add the cheese, butter, salt and pepper and mix to a smooth puree.
Boil the broccoli and cauliflower soft. Drain the cooking water and mix with a hand blender. Add the cheese, butter, salt and pepper and mix to a smooth puree.
6 Comments
Jag brukar koka blomkålen i vatten med grönsaksbuljong i. Det blir supergott!
ReplyDeleteJa, det blir säkert gott!
DeleteSå gott:) Skulle säkert göra det nästan genast men just nu är det inte sesong för blomkål eller broccoli.Det finns nog men de är just nu dyra och ser inte så bra ut som då när det är litet kyligare.Därför väntar jag så på vintern;D
ReplyDeleteSnart så, den som väntar på något gott....Ha en bra dag!
DeleteYummie yummie yummie : ) kram Sofia
ReplyDeleteVi har just haft broccolimos till fiskmiddagen och vi smaksatte den med citron och någras klickar philadelphiaost. Men vi har även haft i vitlök vid något tillfälle, fetaost passar och bra att smula ner. Det beror sig ofta på vad det är vi ska äta grönsaksmoset till.
ReplyDeleteHoppas våra tips kan komma till användning,
kramar