Att tillsätta parmesan eller någon annan smakrik ost till grönsaksmos blir mycket gott och det piffar liksom upp hela maträtten. Hur brukar du smaksätta grönsaksmos? Kom gärna med tips och inspirera mig och alla andra som läser här. 

Adding parmesan or some other strong tasting cheese to vegetable puree is very good and it lifts up the entire dish. How do you flavor your vegetable puree? Please give tips and inspire me and everyone else who reads my blog.


Broccoli- och blomkålmos med smak av parmesan

200 g broccoli
200 g blomkål
riven parmesanost
smör
salt
peppar

Koka broccoli och blomkål mjukt. Häll av kokvattnet och mosa med en stavmixer. Tillsätt ost, smör, salt och peppar och mixa till en slät mos. 


Broccoli-Cauliflower Puree with Parmesan

200 g broccoli
200 g cauliflower
grated parmesan cheese
butter
salt
pepper

Boil the broccoli and cauliflower soft. Drain the cooking water and mix with a hand blender. Add the cheese, butter, salt and pepper and mix to a smooth puree.