Sunday, August 23, 2015

Vanilla Protein Pancakes

På helgen lagar vi gärna plättar till frukost och dessa har blivit våra absoluta favoriter. De är goda som sådana, men lyxa gärna till det med värmda bär. Jag har även gjort plättar med chokladproteinpulver och det funkar också. 

On the weekend we like to have pancakes for breakfast and these have become our favorites. They are good as such, but gladly top them with warm berries. I have made these pancakes with chocolate protein powder as well and they are also yummy.  


Vanilla Protein Pancakes

2 eggs
50 g cream cheese
0.5 dl almond flour
1 scoop vanilla protein powder (Musletech Phase 8)
pinch of salt

Mix all the ingredients in a bowl with a hand blender. Heat a skillet with coconut oil and fry 5-6 pancakes golden brown on both sides. 


Vanilj-Proteinplättar

2 ägg
50 g färskost
o,5 dl mandelmjöl
1 skopa vaniljproteinpulver (Musletech Phase 8)
nypa salt

Blanda alla ingredienser i en skål med en stavmixer. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och stek 5-6 pannkakor gyllenbruna på båda sidor.

4 comments:

 1. Jag kämpar med plättar o pannkakor, och gör gärna av sojamjölk. Jag tycker dock att de lätt fastnar även i teflonpannan med denna "mjölk". Får prova på ditt recept nästa gång. Kram!

  ReplyDelete
  Replies
  1. De här är väldigt enkla att laga och fastnar inte alls i stekpannan. Smeten skall vara tjock och har man proteinpulver som endast är vassle, behövs det mera mandelmjöl (mitt proteinpulver har både vassle och kasein). Ett litet tips om du testar dessa. Kram tillbaka Erika!

   Delete
 2. yummie :) söndagskram Sofia

  ReplyDelete