Nu har jag testat ett annat lchf pizzabottenrecept. Den här påminner om ugnspannkaka och är väldigt mättande. Jag föredrar dock detta recept

Now I have tried another LCHF pizza base recipe. This is reminiscent of oven pancake and is very satisfying. However, I prefer this recipe.


Lchf-pizzabotten

4 ägg
1,5 dl grädde
2 msk psylliumhuskpulver
100 g riven ost
1 tsk oregano
salt

tomatsås
valfri fyllning

Vispa ihop ägg, grädde, fiberhusk, oregano och salt. Blanda i osten och låt stå 5-10 minuter. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och förgrädda i 10-15 min i 175 C grader. Ta bort pizzabotten från ugnen och höj ugnstemperaturen till 225 C grader. Bred tomatsås och valfri fyllning på pizzabotten och grädda i ytterligare 10 minuter. 


LCHF Pizza Base

4 eggs
1.5 dl cream
2 tbsp psyllium husk powder
100 g grated cheese
1 tsp oregano
salt

tomato sauce
filling of choice

Whisk together eggs, cream, psyllium, oregano and salt. Mix in the cheese and let stand 5-10 minutes. Spread the batter on a parchment paper covered sheet and pre-bake for 10-15 minutes at 175 degrees Celsius. Remove the pizza base from the oven and raise the oven temperature to 225 C degrees. Spread the tomato sauce and the filling of your choice on the pizza base and bake for another 10 minutes.