När jag blir sugen på ett "chokladigt" bakverk bakar jag helst brownies eller kladdkaka. Här får du ett recept på en mycket god brownie med oreobitar i, men kom ihåg att inte övergrädda den. Hellre en för kladdig kaka istället för en torr. 

When I crave something with chocolate I usually bake a brownie or a mud cake. Here you get a recipe for a very good brownie with oreo, but remember not to over bake it. The cake should rather be too sticky instead of too dry. 


Oreo Brownies

140 g butter, soft
3 dl coconut sugar
2 eggs
1.5 dl cocoa powder
1.5 dl gluten-free flour
1 tsp vanilla
one pinch of salt
oreo cookies, chopped and amount to taste

Stir together the butter and sugar in a bowl. Add the eggs and stir well. Then add the rest of the ingredients and stir until smooth. Pour into a baking pan, 20 cm and bake in 175 C degrees for 20-25 minutes. Let cool. 


Oreo Brownies

140 g smör, mjukt
3 dl kokossocker
2 ägg
1,5 dl kakaopulver
1,5 dl glutenfritt mjöl
1 tsk vanilj
en nypa salt
oreokex, hackade och mängd efter smak

Rör ihop smör och socker i en skål. Tillsätt äggen och rör om väl. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om tills slät. Häll i en bakform, 20 cm och grädda i 175 C grader i 20-25 minuter. Låt svalna.